Corbo bodembedekking voor knaagdieren

corbo bodembedekking

Corbo de oude bekende

Ik heb jaren geleden voor het eerst kennis gemaakt met de hardste korrel onder de bodembedekkers. Het enige dat harder is, is steen 😛 Maar niks ten nadele van deze super absorberende bodembedekking want hard of niet hij doet zijn werk wel goed! Toen ik het voor het eerst zag was mijn eerste reactie “Nee” , “Veel te hard en onvriendelijk” maar gaandeweg toch geprobeerd.

Luchtjes in de houtgreep!

Een ding waar Corbo absoluut mee uitblinkt is het vasthouden van luchtjes, dat is gewoon ongelofelijk goed. Je ruikt werkelijk waar niets. Soms wel maanden lang. Ik kan soms wel 4 maanden vooruit met deze bodembedekking -> in de winter! In de zomer krijg je schimmel groei als je het te lang in het verblijf laat liggen 😮

Ik heb Corbo tot nu toe altijd voor de hamsters gebruikt als ik het gebruikte, maar sinds kort heb ik het ook in de toilet van de konijnen gedaan en in het verblijf van de Ratten. Het is heel bijzonder hoe anders een bodembedekking kan zijn voor verschillende dieren.

Corbo voor Hamsters

Het absorbeert goed, houdt luchtjes goed vast en in het algemeen een prettige bodembedekker om te gebruiken als je zo min mogelijk het verblijf wilt verschonen. De hamsters kunnen er niet in graven.. tenminste ze kunnen natuurlijk wel graven maar de gangen blijven niet staan. Het is dus een enkel en alleen een bedekking van de bodem.

corbo bodembedekking voor hamsters

Corbo voor Ratten

Fantastisch! Ik heb tot nu toe al veel bodembedekker gebruikt voor de Ratten en Corbo is het efficiëntste als het gaat om verschonen. Je kunt met een groep van 4 ratten zo een maand voorruit. Corbo is wel licht van kleur, dus de poepies zie je er wel beter op 😉

corbo bodembedekking voor ratten

Corbo voor Konijnen

Hier is wat bijzonders aan de hand, want ook voor de konijnen ben ik zeer tevreden over Corbo, maar…. er is een hele grote maar. Ik ben erachter gekomen dat Corbo luchtjes heel goed vasthoudt, maar de absorberende kracht is niet even sterk. Dat wil zeggen je kunt Corbo langer gebruiken als het gaat om de luchtjes dan om de absorptie. Dus als je verschoont op lucht, dus pas als het gaat ruiken dan staat je een mooie verassing te wachten.

Ik heb een rechthoekige konijnen wc waar ik een laag Corbo in doe. Zodra het gaat ruiken leeg ik de wc en doe er nieuwe in. Als je naar het oppervlak van de gebruikte corbij kijkt in de wc dan zie je keuteltjes liggen en op zich niets vreemds. Het ruikt minimaal dus je denkt ach laat ik het er maar uit halen. OK zo gezegd zo gedaan, maar dan …. je kiept de bak om in de vuilniszak en er komt je een lucht tegemoet waar je bijna van achterover valt! In 3 seconde stinkt het zo alsof je de bak 3 jaar niet hebt verschoond. Ik ben bijna in paniek geraakt hahah 😛 Snel de zak dichtgedaan en de konijnen toilet ingesprayed met CSI Urine Spray.

Wat is hier gebeurd dacht ik bij mezelf? Je ruikt bijna niets en als je de bak leegt dan is het ongelofelijk wat er vrij komt qua geur. De urine wordt deels geabsorbeerd door de bodembedekking en de rest sijpelt als het ware naar de bodem van de bak. Omdat de korrels nou aansluiten, het is dus een dichte bodembedekking, wordt de urine onderin ingekapseld als het ware.  Pas als je de bovenste laag verwijderd komt alle aroma vrij van de afgelopen tijd en val jij bijna achterover van deze overweldigende stank!

Ik was zo teleurgesteld 🙁 Het leek zo mooi 😛 Echter ook hier heb ik iets op gevonden. Omdat ik in het verleden altijd Back 2 Nature voor de konijnen toilet heb gebruikt bedacht ik me eens dat back 2 nature de corbo weleens super goed zou kunnen aanvullen. Waar Corbo de luchtjes beter smoort dan Back 2 Nature, absorbeert Back 2 Nature beter dan Corbo. Zo gezegd zo gedaan. De onderste laag gevuld met Back 2 Nature. Een heel klein laagje hoor iets van 2 a 3 cm en daar bovenop Corbo.

Corbo heeft als vervelende eigenschap dat het onderaan de back kan blijven plakken en dat doet Back 2 Nature dus absoluut niet. Weer een reden voor een combi.

Wat gebeurd er nu? De urine gaat weer richting de bodem en komt daar de back 2 nature tegen. De corbo on top houd de luchtjes vast en je hebt een situatie die we zo mooi kunnen beschrijven als WIN WIN De bak kan nu met een gerust hart… of neus omgekiept worden zonder een aromatische paniek aanval te hoeven krijgen. Er blijft niets aan de bodem plakken.

Corbo en de Paddenstoel in de zomer

Corbo is een natuurproduct zoals we dat zo mooi noemen. Milieu bewuste keuzes zijn heel belangrijk en ik vind het dan ook een goeie zaak dat er zoveel mogelijk benut wordt uit de natuur… op een verantwoorde manier wel te verstaan 😉 Corbo is een natuurlijk product en dat houdt in dat het zich op een natuurlijke manier kan gaan gedragen. Neem vocht en warmte en hoppa je krijgt een perfect sponsig tuintje. Je moet in de zomer als het echt warm is en je de Corbo aan het oppervlak nat is geworden echt even uitkijken dat je geen schimmel groei krijgt. Met name bij de konijnen toilet is het opletten omdat konijnen meer urine produceren dan hamsters. Bij hamsters kan dit probleem zich voordoen onder de waterfles. Juist deze kan zo af en toe gaan druppelen en dan krijg je de perfecte omstandigheden voor het ongewenste spons tuintje 😉

Corbo Conclussie

Corbo is en blijft een zeer prettige bodembedekking als je tijdbesparing en efficiëntie belangrijk vindt. Zoals je kunt lezen is de gebruikservaring per diersoort in mijn geval verschillend. Waar je bij konijnen een aroma bom krijgt, zul je bij de hamsters en de ratten totaal geen urine vorming ontdekken. Het probleem dat zich bij de konijnen voordoet is bij de andere dieren niet van toepassing lijkt het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *