Bijzonder aanhankelijk hamstertje

Ik fok al bijna 10 jaar Russische Dwerghamstertjes en ik heb echt heel erg veel hamstertjes voorbij zien komen. Van klein tot groot, jong tot oud. Maar toch blijven ze me soms verbazen en verassen. Zo ook bij het huidige nestje. Het P5 nestje is op dit moment het huidige nestje. De ouders zijn wildkleur x Merle wildkleur. Er zijn 7 kleintjes geboren waarvan 6 wildkleurtjes en slechts 1 Merle wildkleurtje.

Dit ene kleine Merle wildkleurtje heeft wel mijn hart gestolen hoor. Al vanaf de eerste dag dat ik de kleintjes oppakte merkte ik dat deze kleine heel erg graag op de hand bleef liggen. De andere kleintjes waren nieuwsgierig en wilden meer op onderzoek uit. Dit kleintjes wilde echter blijven liggen of zitten op de hand.

Ook tijdens de fotosessies merkte ik dat de Merle kleine steeds bij mij kwam liggen. Je moet je voorstellen dat ik met mijn handen op tafel leun om de foto te maken. De kleine komt dat naast mijn hand liggen. Echter er helemaal tegenaan. Als hij op mijn hand zit likt hij aan mijn vingers en handpalm. Dit gedrag is erg bijzonder te noemen. Waarom bijzonder? Omdat er eerst een hechte band zou moeten zijn voordat een hamster dit gedrag vertoont.

Natuurlijk heb ik dit gedrag weleens gezien bij hamstertjes, maar niet zo duidelijk op zo jonge leeftijd. Je kunt je wel voorstellen dat ik deze kleine dan ook zelf ga houden J Ik ben erg benieuwd hoe deze kleine uitgroeit en of het gedrag zo lief en aanhankelijk blijft. Mocht dit laatste het geval zijn dan zal ik hem zeker inzetten voor de fok, want de kas is groot dat dit super lieve gedrag geërfd wordt door zijn jongen 😉

Hieronder zijn enkele filmpjes te zien waarop je kunt zien hoe aanhankelijk de kleine is. Ik ben hem steeds kwijt bij de filmsessies en als ik dan even kijk dan zit hij weer bij mij J Vertederend gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *