Baby Hamters tam maken

Ik heb al vaker verteld hoe ik hamstertjes tam maak, maar het daadwerkelijk zien is natuurlijk een heel ander verhaal. Per toeval kon ik deze video maken van het proces dat we doorlopen met onze kleintjes.

Ze worden natuurlijk kaal en blind geboren. Bij Ratten fokkers worden de rittens al vanaf dat moment opgepakt en vastgehouden. Daar is zeker wel iets voor te zeggen, maar de band die je hebt met een rat en met een dwerghamster is heel anders. Dwerghamsters gedragen zich een stuk instinctiever en kunnen daardoor sneller een nest gaan ruimen (opeten) als ze een andere geur ruiken. Om die reden begin ik de socialisatie pas later.

Wat deze video ongelofelijk mooi laat zien is hoe de dieren “instinctief” op onze handen reageren. Dit is werkelijk een eerste reactie op de hand. Het ene hamstertjes zal iets minder heftig reageren dan de andere, maar ze zijn allemaal bang voor de hand in het begin en dat is natuurlijk heel begrijpelijk want hun wereld gaat niet verder dan het nest en hun ouders… en alles wat nieuw is is eng, zeker voor prooidieren.

Kijk maar eens mee hoe dat gaat 🙂

EÊn gedachte over “Baby Hamters tam maken

  • 6 maart 2019 om 09:56
    Permalink

    Ik ben bang als ze zo gillen dat ze dan bijten? Ik zie nu in het filmpje dat deze dat niet doet maar dat is wel goed mogelijk toch?

    Beantwoorden

Geef een reactie